sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Valoa, valoa!

Tänään ajattelin höpötellä valaisimista. Vanhassa opiskelija-asunnossa oli monta loisteputkea valmiina, joten sinne muutettaessa meidän ei tarvinnut ostaa kovin montaa valaisinta. Ja nämä kaikki kolme pääsivät mukaan uuteen kotiin. Ikean Melodi -valaisin on tosin löytänyt kodin vaatehuoneen hyllyltä... 

Makuuhuoneeseen isoäitini osti tupaantuliaislahjaksi K-fabin Marion -valaisimen. Koittakaa unohtaa kuvan reunaan eksynyt eteisen maton raakile. Valitsin tämän valaisimen siksi, että se mielestäni sointui kivasti jo olemassa olleisiin yöpöydän valaisimiin, sekä se toi pienen ripauksen blingiä muuten hieman vaatimattomaan makuuhuoneeseen. Ja saahan siitä aina nuo "kristallit" pois.



Ruokapöydän valaisimena toimi aluksi se Melodi, johon olin jo vanhassa kämpässä asuessani lopen kyllästynyt. Mietin uuden valaisimen ostoa jo silloin, mutta koska asunnon ostaminen oli aivan käsillä, päätin siirtää hankinnan myöhemmäksi. Ja hyvä niin. Nimittäin mielessäni pyöri silloin Ikean Hektar -valaisin, mutta tänne se olisi aivan liian suuri. Niinpä päädyin Annon Hiljaan. Avomieheni ensin vastusti tätä valaisinta, koska se on metallia ja valo suuntautuu vain alaspäin, mutta mielestäni se täyttää tarkoituksensa - valaisee ruokapöydän, varsin hyvin ja on mielestäni kaunis katsella. Mukava ripaus teollista tyyliä meidän kotiin.


Olohuoneessa on vielä Virvatulen Retro -valaisin (valkoista voilee-kangasta). Olohuoneeseen olen miettinyt kovin uutta valaisinta. Ajatuksissa on pyörinyt kolmen värikkään johdon ja polttimon ryhmä, mutta nyt täällä asuessani olen ehkä alkanut hieman vierastaa ajatusta niin kovasta ja pelkistetystä valaisimesta.

Olohuoneeseen tarvittaisiin jokin pieni apupöytä, tai kaksikin ja siihen olen harkinnut Design House Stockholmin Work-valaisinta. Olohuone kaipaa myös tauluja seinälle ja uuden lattiavalaisimen. Etsintä jatkukoon...

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kiireinen kaaso

Lupauduin parhaalle ystävälleni kaasoksi ja viime viikot ovatkin olleet täynnä siihen liittyviä pieniä hommia. Draamaltakaan ei ole säästytty. Hommat ovat koostuneet lähinnä polttareiden järjestämisestä, siitä voin sitten joskus polttareiden jälkeen kirjoitella tarkemmin ja antaa vinkkejä tuleville kaasoille.

Viimeisen kirjoituksen jälkeen ei kodissa ole tapahtunut paljoakaan... paitsi kevät on tullut! Onneksi lukaalimme on ollut aurinkoisina viikonloppuaamuina sellaisen kaaoksen vallassa, että kuvat on jääneet ottamatta. Eli täällä ei juuri koskaan näytä sellaiselta, kuin sisustuslehtien kodeissa näyttää. Ja hyvä niin.

Pientä fiksaamista kämpässä riittäisi vaikka muille jakaa. Vessaan ostimme pari pyyhekoukkua ja wc-paperitelineen jo aikapäiviä sitten. No, vanhan wc-paperitelineen takaa paljastui 2x3cm reikä maalipinnassa. Avomieheni haluaisi maalata koko vessan - minä haluaisin kerätä vähän rahaa ja uusia samalla koko 1,5 neliön kokoisen kopperon. Seinässä on myös halkeama ja erilaisia epäonnistuneita paikkailuja.

Jotain pientä uutta olen ehtinyt hankkia. Silmäilin tälläistä jo H&M:n verkkokaupassa ja oikeasta myymälästä sitten tälläiset vihdoin hain.