sunnuntai 25. lokakuuta 2015

At last

Tiedättekö sen tunteen, kun saa ikuisuuden kestäneen projektin päätökseen? Täällä tuli valmista työhuoneessa, jossa taulut lyötiin seinään eilen siskoni avustuksella.



Mitä rempassa siis tehtiin? Maalasimme koko huoneen tapetin päälle Tikkurilan Neva-sävyllä täyshimmeällä maalilla. Jännitystä riitti, sillä kastuessaan tapetti kupruili hieman, mutta onneksi suoristui maalin kuivuessa. Tapetin saumojakaan ei näy täyshimmeän maalin ansiosta.


Vanhoihin Billy-hyllyihin piti ostaa vitriiniovet, jotka olisivat lasia yläosasta ja viilua alaosasta. Sohvasänky oli kuitenkin niin pitkä, että kirjahyllyt jäävät melkein kokonaan oven taakse, joten olisihan se ollut vähän turha ostos.


Halpa päiväpeitto Ikeasta saa luvan kelvata, sillä sänky on ison osan vuodesta käyttämättömänä. Sängyn laatikot tulivat tarpeeseen, siellä ovat varavuodevaatteet ja torkkupeitot.


Mieheni ei varmastikaan olisi tarvinnut tauluja seinille, mutta halusin kokeilla taulukollaasia johonkin, jossa sitä ei välttämättä näkisi koko aika. Kuviksi valitsin kotimaisten design-kankaiden lisäksi postikortit, jotka meillä oli jo ennestään esillä. Näissä on miehelleni ja minulle tärkeät paikat: Durdle Door Dorsetissa ja maalaus miehen kotikylästä Englannissa.


lauantai 24. lokakuuta 2015

Rapurallaa



Järjestimme siskoni kanssa eilen pienet rapujuhlat - vain meille kahdelle. Tarjouksen uhrina olin ostanut rapuja jo elokuussa, mutta juhlien järjestäminen venähti lokakuun lopulle. No, lämmin syksy näyttäisi nyt olevan ohi ja voidaan alkaa keskittyä ja valmistautua talveen.




Ostin pakastettuja, valmiiksi tilliliemessä keitettyjä rapuja koska rapujen valmistuksesta ei ole juurikaan kokemusta, syömisestä kyllä on. Työpäivän jälkeen kaivoin paketin pakastimen uumenista ja "paras tulos saavutetaan sulattamalla jääkaapissa 24-30 tuntia" luki paketin kyljessä. No pipariksi menivät nämä rapuilut sitten, sisko tulee puolen tunnin päästä. Äkkiä ravut lämpimään veteen sulamaan ja yllätykseksemme ne olivat täysin sulaneet ja jopa hieman lämpöiset kahden tunnin kuluttua. Huh.



Rapujen kanssa tarjosin vaaleaa paahtoleipää, voita, majoneesia ja tilliä. Ja tietenkin kuohuvaa! Snapseista emme kumpikaan oikein välitä, joten tämä sai ajaa saman asian. Ravut olivat oikein hyviä, irtosivat kuoresta hyvin ja olivat oikein lihaisia. Saimme molemmat vatsamme täyteen hyviä rapuleipiä.



sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Parhaat palat: H&M Homen Joulu

Täytyypä ensin kehua H&M Homen viime vuoden joulumallistoa - joulukuusenkoristeet olivat niin älyttömän kauniita, että minun oli pakko ostaa niitä kaikkia. Tämän vuoden joulumallistosta myös H&M:llä löytyy pastellisävyjä ja kultaa, toki myös muutamia harmaan ja punaisen sävyisiä tuotteita, jotka miellyttävät silmääni huomattavasti enemmän kuin pastellisävyt. Jouluna olen perinteisen tyylin ystävä ja minun on vaikea kuvitella meille vaaleanpunaista joulua. Niinpä erityisesti tekstiilt nousevat mielestäni tässä mallistossa esiin. Tässä teille maistiaisia H&M:n joulumalliston parhaimmistosta. Kuvat on lainattu H&M:ltä.











torstai 15. lokakuuta 2015

Inspistä työhuoneen viimeistelyyn

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Muistattekos, kun kirjoittelin työhuoneen maalauksesta? Kyseisen tarinan voit lukea täältä. Suunnitelmat työhuoneen varalle olivat suuret, mutta innostus lopahti, kun maali oli saatu seinään ja tavarat takaisin paikoilleen. Tuntui, että nyt ei vain yksinkertaisesti jaksa, kun koko kevät kuitenkin meni remontoidessa.


Kuva

Nyt asialle on kuitenkin pakko tehdä jotakin, sillä appivanhemmat Englannista ilmoittivat mahdollisesta vierailustaan marras-joulukuun vaihteessa. Työhuoneen olisi siis toimittava vierashuoneena aina muutaman kerran vuodessa, kun mieheni sukulaisia tulee käymään. Joten sinne tarvitaan sänky. Huonehan on melkoisen pieni, joten yhteisymmärryksessä olemme päätyneet hankkimaan Ikeasta Brimnes sohvasängyn, jonka saa kätevästi jatkettua parivuoteeksi. Asunnossa, jossa säilytystilaa on niukasti, tulevat sängyn alla olevat laatikot todelliseen tarpeeseen. Myös päiväpeitto täytyy hankkia, koska sänky on aina välillä pitkään käyttämättä.


Kuva

Tietokonepöydän koosta ei tingitä, vaan se on edelleen neljän hengen ruokapöydän kokoinen. Pöydän paikka vaihtui ikkunan viereen. Kaksi korkeaa kirjahyllyä jää, mutta ne tulevat osittain oven taakse. Alunperinhän ajattelin ostaa niihin ovet, mutta nyt varsinaista tarvetta ei enää ole. Vaatekaapin oviin hankitaan uudet vetimet. Lisäksi mieheni vastusteluista huolimatta aion laittaa pari taulua seinälle. Ylimpänä vähän taide-ideoita, joita olen toteuttanut aikaisemminkin.


Kuva

sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Shoppailureissun jälkeen

Viime viikolla tein reissun Ikeaan. Tarkoituksena oli ostella lähinnä joulujuttuja. Ikean tämän vuoden joulumallistosta voit lukea täältä. Millaisen saaliin kanssa sitten poistuin liikkeestä?


No en kovin kummoisenkaan. Täytyy kyllä nyt sanoa, että joulukoristeet olivat melkoinen pettymys. Ne, mitä luulin puuhelmiksi olivatkin puupalloja. Kynttelikkö oli 70 cm korkea ja ruma. Joulumallistosta tarttui siis mukaan metallinen tähti-kynttilänalunen ja paketointitarvikkeita. Lisäksi ostin Borrby-lyhdyn, jota olen ihastellut jo pidemmän aikaa.


Traagisen shoppailureissun aiheuttaman post-traumaattisen reaktion käänsi päälaelleen löytö clasulta. Villityksestä huolimatta en ole kaivannut kotiini metallin sävyjä. Pari päivää olen nyt tätä kuparista kynttilänjalkaa katsellut ja voin todeta, että sehän sopii tänne, kuin nenä päähän. Miksen ole tätä bongannut aiemmin?

lauantai 10. lokakuuta 2015

Eräänlainen lauantai

Tämä lauantai ei alkanut hyvin. Sen kummempia selittelemättä ennen aamukymmentä suunnitelmat olivat vaihtuneet jo pariin otteeseen ja kaasu pohjassa oltiin ajettu mieskauppaan, hakemaan autoon osaa. No, yhdeltätoista kaikki olikin taas hyvin ja olimme matkalla Matildaan retkeilemään. Erityisesti syksyisin tulee tarve päästä luontoon, ehkä kesäisin takapihalla on luontoa riittävästi?




Kenkien rytmikäs kopina pitkospuilla, viiltävä pohjoistuuli ja niin kirkas auringonpaiste, että silmät vuotaa. Vielä iltapäivälläkin maa oli kuurassa varjoisilla paikolla. Avotulella paistettu halpa grillimakkara ja kilon ketsuppipullo raahattuna monta kilometriä repussa.

Eväät olivat tietenkin kunnossa. Makkaran lisäksi söimme focacciaa ja ainahan täytyy retkellä olla vähän suklaata, jos äkillinen energiavaje sattuu yllättämään (näin on kerran tapahtunut).




Retkeilyhän on ensisijaisesti halusta kiinni, mutta hyvät varusteet helpottavat matkan taittamista. Hard core retkeilijöitä me ei olla - kunnon lenkkarit, kerrasto ja tuulipuku riittävät jo pitkälle. Mutta farkuissa ja pikkukengissä ei metsään kannata lähteä. Tällä kertaa varusteistani puuttui se parempi kamera, ymmärrätte varmaan, miksi se aamuisen paniikin jälkeen pääsi unohtumaan matkasta. Joten pahoittelut puhelimella näpsityistä kuvista!

perjantai 9. lokakuuta 2015

Kurkistus tämän vuoden joululahjoihin



Käsityö- ja DIY-ihmisenä tykkään tehdä paljon joululahjoja omin käsin. Erityisen mukavaa on tehdä lahjoja ystäväpiirin pienimmille - leluja saa kaikilta, mutta itse tehty villapaita lämmittää pakkasilla. Monet ystävistä ja sukulaisista toivovatkin itsetehtyjä lahjoja. Mikäs siinä, tämä tosin tarkoittaa sitä, että joululahjapaja on täällä ollut jo pari kuukautta hyvässä vauhdissa.




Jotain on jo valmistunutkin, parit villasukat ja yksi villapaita. Tekemättä on siis vielä parit villahousut ja parit tumput. Neulottujen juttujen lisäksi sain äidiltä ja isänäidiltä toiveen käpykranssista ulko-oveen.





Toki myös tulee ostettua joululahjoja, kaikkea ei millään ehdi tehdä, eikä jaksa. Enkä viitsi tehdä turhaan, vain tarpeeseen. Toki teen juttuja myös itselleni ja kotiin. Alla olevassa kuvassa valmistuu pikkuhiljaa joululahja itselleni.



Ja lopuksi olen kovin pahoillani, jos joku bongasi tästä tulevan lahjansa! Olen kyllä melkoisen varma, että valmiiden tuotteiden saajat eivät tähän blogiin eksy.

keskiviikko 7. lokakuuta 2015

DIY kranssi tuijasta

Tuijaa tuntuu olevan vähän jokaisen kodin pihalla. Meidän tuijamme on vanha, koosta päätellen varmaan 20 vuotta. Aika ajoin täytyy (ja ennen kaikkea kannattaa) sitäkin vähän leikata, vähän kerrallaan ja sieltä täältä. Muutaman oksan voikin esimerkiksi napata kranssia varten!



Tämä kranssi on lähes ilmainen tehdä. Ja nopea, itselläni vierähti askartelussa tunnin verran. Pöydälle kannattaa levittää jokin alusta, jolla roskat saa kätevästi vietyä ulos. Tuija nimittäin roskastaa jonkinverran.

Tarvitset:

  • Tuijan oksia runsaan kimpun
  • Oksasakset
  • Metallilankaisen henkarin
  • Ohutta rautalankaa
  • Miehen työkalupakista sivuleikkurin ja jonkun pihdin
  • Reippaan pätkän lankaa ja neulan
  • Keinomarjoja (jos haluat)


Homma on hyvin helppo. Aloita pyöristämällä henkari.


Kun olet saanut muotoiltua henkarin kauniin ja tasaisen pyöreäksi, litistä koukku, jotta saat ripustuslenkin kranssille.


Katkaise sopiva oksa tuijasta. Riippuen siitä, haluatko tehdä kranssista mehevän tai "skinny" version, valitse leveä ja monihaarainen oksa tai pilko monihaarainen oksa pienempiin osiin.


Aseta oksa henkarin päälle. Pyöräytä rautalanka oksan ympäri niin, että lankaa jää mahdollisimman vähän näkyviin. Kiepauta langan pää, ettei se lähde purkautumaan. Lisää seuraava oksa osittain edellisen päälle ja pyöräytä rautalanka oksan ympäri katkaisematta lankaa.


Kun olet päässyt kranssin ympäri, lisäile vielä tyhjiin kohtiin pieniä tuijanoksia, jos tarvitsee. Tarkasta, että kranssi on pyöreä. Lisää keinomarjoja, jos haluat.


Ota langanpätkä ja pyöritä sitä ripustuskoukun ympäri niin, että metallia ei näy. Päättele lanka.

Ja ripusta oveen!




lauantai 3. lokakuuta 2015

Myöhäinen aamiainen



Parasta lauantaina on tulevasta iltavuorosta huolimatta hidas aamu. Uunissa paistuvat sämpylät, vaikkakin Pirkan tekemiä, ja vastakeitetty kahvi. Auringon pilkistys syyssävyihin verhoutuneen vaahteran takaa. Hetki aikaa vain olla.

perjantai 2. lokakuuta 2015

Parhaat palat: Ikean Joulu 2015




Ikealta tulee tänä vuonna kaksi toisistaan melko poikkeavaa joulumallistoa. Modernissa mallistossa on geometrisia, yksinkertaisia muotoja pastellisävyissä. Perinteisemmässä mallistossa mennään sitten täysin toiseen äärilaitaan. Mukana on koristeellisia esineitä perinteisen syvän punaisen, valkoisen ja jonkin verran vihreänkin sävyjä. Mukana on myös isoäidin antiikkisia joulukoristeita muistuttavia esineitä.

Mitä mieltä te olette, moderni vai perinteinen?


Jäin viime vuonna nuolemaan näppejäni ylimmän kynttelikön kanssa. Perinteistä kynttelikköähän meillä ei ole, vielä. Alemmassa Stråla-kynttelikössä viehättää vihreän sävy.


Paperitähdissä on saatavana trendikästä pronssin sävyä. Vieläkään Ikealla ei ole mustia paperitähtiä, jotka erityisesti ovat olleet viime vuosina sisustusblogeissa esillä.

Perinteisiä joulukuusenkoristeita on mukava valikoima. Käpyaiheiset koristeet sopivat aina jouluun, tärkätyt pitsikoristeet loppuivat viime vuonna kesken.




Mammani joulukoristekokoelmaan kuuluu metalliset linnut, joilla on sulkia pyrstönään. Täytyyköhän ostaa tästä modernit versiot omiin kokoelmiini?



Must have -listallani on ehdottomasti nämä puiset helmet!

Myös paketointituotteissa on tehty jako moderniin ja perinteiseen. Tyylikkäät ovat esimerkiksi metallinsävyiset pakettikortit.


Lahjapaperiakin on tulossa useampaa kuviota. Modernit lahjapaperit hohtavat metallin sävyissä, puu-kuosi on trendikäs. Hienostunempaan paketointiin on saatavilla pienikuvioisempaa paperia aina tyylikkäissä harmaan sävyissä.



Lahjakasseissa toistuvat samat teemat. Lumiukko-kassit ovat kyllä ihania!



Ostoslistalle pääsivät siis puiset kuusenkoristeet ja kynttelikkö. Ja tarvitaanhan aina lahjapaperia ja paketointitarvikkeita. Katsotaan sitten, minkälaisen kassin kanssa lopulta kävelen kotiin.