sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Marimekkovillasukat vol. 2


 


Toiset tekemäni Marimekkosukat. Nämä valmistuivat siskolleni keskellä kesää. Väritys ei ole kesäinen, siskon toiveesta. Kuviot ovat hyvin samanlaisia, kuin omissa sukissani - tasaraitaa, muijaa, pieniä kiviä ja räsymattoa. Lisäksi tein varteen tiiliskiveä pienen pätkän. Lankana taas seiskaveikka. Ruutukaavioita ja kuvat ensimmäisistä sukista löydät täältä.
  


keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Ne kesäyöt...



Kesäöissä on taikaa. Viime viikonloppu vietettiin saaristossa. Ah, sitä rauhaa ja hiljaisuutta.

maanantai 18. heinäkuuta 2016

Kukkia


Tarvitsen kukkia. Onneksi niitä löytyy pihalta melkoinen arsenaali. Pallohortensia aloittelee kukintaa ja ensi kesäksi taidan hankkia ainakin kaksi lisää. Kesäisin tuntuu tylsältä ostaa kaupasta kukkia, kun niitä on luonnossakin saatavilla. Joten niinpä keräsin pihalta kimpun. Vihreä on pionia ja kukat ovat oreganon kukkia. Aika hieno kimppu, eikö vaan?


keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Odotan lomaa

Kaikki muut ovat lomilla ja minä raadan töissä. Asiahan on niin, että loma ja etenkin kesäloma ovat ihmiselämän parasta aikaa. Täällä lompsitaan lomalle vasta vajaan kuukauden päästä. Kuva viime kesän Lapinreissulta, jonne tänä kesänä ei taideta ennättää.

tiistai 5. heinäkuuta 2016

Rikottu helmineule


Keskikesä ja villasukkaa pukkaa. Viimeisimpänä on tipahtaneet puikolta sukat, jossa hyödynsin rikottua helmineuletta eli broken seed stitchiä. Kauneimmat sukat saa, kun yhdistää yksiväriseen lankaan kirjavaa lankaa. Kirjavana lankana käytin yli jäänyttä 7 veljestä polkkaa, valkoisen kirjavat osat poistaen. Olipa taas päättäminen.


Rikottu helmineule on hyvin yksinkertainen, mutta näyttävä malli. Pohjavärillä neulotaan oikeaa yksi kerros. Kirjavalla langalla neulotaan 1o1n. Tämän jälkeen taas yksivärisellä langalla oikeaa, jonka jälkeen kirjavalla langalla 1n1o. Tämän jälkeen aloitetaan alusta.


Neuleesta tulee hieman normaalia löysempää, joten minulla oli yksitoista silmukkaa puikolla ja mukavan napakat sukat tuli. Sukan pohjan tein tavallista raitaa, kavennukset olisivat nimittäin sotkeneet kuvion.

maanantai 4. heinäkuuta 2016

Jotain uutta


Sohvatyyny, joka toimii kesällä ja syksymmälläkin. Sellainen on tämä Vallilan Aurajoki-tyynynpäälinen, jonka hankin jo alkukesästä. Samalla hankin talviverhot olohuoneeseen ja melkein jo vähän odotankin ilmojen viilenemistä, vaikkei minulla ole vielä ollut kesälomaakaan! Vallilan kankaissa on se ongelma, että printit ovat suuria, eikä ostaessa aina tiedä kuinka hyvä (tai huono) tuuri käy. Onneksi itselle kävi tällä kertaa hyvä tuuri.

perjantai 1. heinäkuuta 2016

Hei hei, kesäkuu!




Yhtäkkiä on kesää kulunut kuukauden verran. Ja omaan kesälomaan taitaa olla enää viisi viikkoa. Kesäkuuhun mahtui Queenin keikka, illanviettoja rakkaiden ystävien kanssa, muutama hidas aamu, hirmuinen määrä nuppuja puutarhassa ja Juhannus, eipä sitä töiden lisäksi oikein muuta ehtinyt tekemään.