tiistai 30. elokuuta 2016

Tämän kesän viimeinen



Ostin keväällä kukkasipulilajitelman alennuksesta ja nyt viimeinkin koko lajitelman komeus, koristedaalia, on puhjennut kukkaan! Voiko täydellisempää ollakaan? Tätä kannatti odottaan. Tällävälin muu puutarha saa rauhassa valmistautua talventuloon.
 

torstai 25. elokuuta 2016

Syksyn merkkejä



Pakko se kai on myöntää - syksy on tuloillaan. Metsäisellä kävelylenkillä törmäsin jo kauniisti ruskottuneisiin mustikanvarpuihin, oli ihan pakko poimia muutama yksilö talteen! Myös kanervat ovat juuri nyt kauneimmillaan. Pihlajanoksia lähdin oikeastaan metsästämään, mutta en löytänyt kauniita yksilöitä, jotka eivät olleet jonkun pihalla.

sunnuntai 21. elokuuta 2016

Retki Peak Districtillä







Yhtenä päivänä kävimme Peak Districtissa patikoimassa. Olin varautunut Suomen retkeilyreitistöjen kaltaisiin olosuhteisiin, mutta perillä odottikin leveä kävelytie. Ihmisiä oli reitillä melko paljon Suomen metsiin verrattuna ja kyllä itse valitsisin aina pienet polut metsässä ison ja tasaisen kävelytien yli. Lähdimme liikkeelle Dovedalen kylästä (vinkkinä matkailijoille) ja kävelimme reilun kolmen mailin matkan Milldaleen jokea seuraten.




Milldalessa joimme kahvit ja söimme vähän evästä. Palasimme lähtöpaikkaamme samaa reittiä pitkin. Lopuksi kiipesimme vielä "mäen" päälle katselemaan maisemia. Huikeita maisemia ihasteltuamme palasimme autolle ja 4/5 matkustajista otti päiväunet. Kuski pysyi onneksi hereillä.






torstai 18. elokuuta 2016

Lomalla






Lomaterveiset Englannista! Kesälomaa on vierähtänyt puolitoista viikkoa ja täällä Suomessa on kuulema ollut perinteinen lomasää. No, onneksi lähdimme Englantiin, kun siellähän sataa aina. No ei satanut! Yhtenä yönä taisi vähäsen ripsauttaa, mutta muuten nautimme reippaasta 20 asteesta ja puolipilvisestä ilmasta.



Loma jatkuu täällä Suomessa vielä hyvän aikaa, onneksi. Pientä puhdetta löytyy kotoa sekä sisältä, että ulkoa. Loman aikana (tai ehkä vähän jo sitä ennenkin) kuolleet kesäkukat pitää kompostoida ja hakea tilalle ihania syyskukkia! Vielä ei kuitenkaan ole callunoiden aika kuitenkaan.