keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Uusiksi meni

Kuva

Nimittäin pihasuunnitelmat! Paviljonki ei mitenkään mahdu terassille, joten nyt on improvisoitava. On mietitty varjoja ja purjeita, säleiköitä ja semikiinteitä rakenteita. Toistaiseksi oikein mikään ei ole vakuuttanut. Purje olisi halvin vaihtoehto ja varjo tukevin.

Käväisimme testaamassa kalusteita ja ne on nyt päätetty. Meille tulee polyrottinkinen moduulisohva, nojatuoli samaa sarjaa, rahi ja pieni pöytä laskutilaksi. Muutaman tuikkulyhdyn jo ostinkin! Pitää vielä vähän sulatella tätä katos-asiaa ja nyt lämpimämpien päivien iloksi käydä vähän mittailemassa pihalla.

Kuva

tiistai 21. maaliskuuta 2017

Lankarakkautta ja perussukat



Olen melko pitkään neulonut ainoastaan erään kotimaisen yrityksen langoilla. Olikin ilo törmätä marketissa uuteen lankaan, Regiaan. Neuloin itselleni ihan vain perussukat. Voi mikä ilo neuloa! Lanka on tasalaatuista, ei yskitä eikä kutita. Kestävyys nähdään myöhemmin, mutta jo pelkästään langan laatu oli niin eri luokkaa tämän kotimaisen lankavalmistajan lankoihin verrattuna, etten tiedä, onko näihin enää paluuta.

lauantai 18. maaliskuuta 2017

Hitaita aamuja



Enpä tiedä, onko mitään ihananpaa, kuin hitaat aamut. Aamukahvi juodaan rauhassa ja pitkän kaavan mukaan. Nautiskellaan kahvin lisäksi ajasta. Viime aikoina on ollut tarvetta pysähtyä, ottaa hetkestä kiinni. Elämä menee kovaa ohi, jollei hetkistä osaa nauttia.


torstai 16. maaliskuuta 2017

Tapas




Ruoka on iso osa elämää ja hyvästä ruuasta todellakin saa sen paremman mielen. Viime viikonloppuna söimme siskoni ja hänen miehensä kanssa tapaksia, yhtä lempiherkuistamme. Samalla sainkin testata uutta Iittalan Teema-sarjan tarjoiluvatia. Viime jouluna pukin tuomista Teema-astioista on ollut valtavasti iloa! Kaunis kattaus saa ruuankin maistumaan paremmalta. Ja vielä hiukan viiniä palan painikkeeksi. Täydellistä!


sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Sunny day


Tänä viikonloppuna on saatu nauttia ihanista aurinkoisista päivistä. Tosin niistä on nautittu töissä, kuinkas muutenkaan. Lisääntyvä valo on jokatapauksessa saanut aikaan valtavasti energiaa ja ihanan keväisen fiiliksen. Ja niinpä ostosreissulta tarttui mukaan tämä ihana maljakko.



Olen yksittäisten kukkien ja oksien ystävä. Aikaisemmin minulla on ollut tähän tarkoitukseen oikeastaan vain yksi maljakko, joten oli jo aikakin hankkia toinen. Marimekon Flower-maljakko sopii olohuoneeseemme täydellisesti - siihen saa aseteltua kauniisti vaikkapa eucalyptuksen oksia. Keväinen vaaleanpunainen sävy piristää. Ehkä ensi viikolla vaihdan vähän tyynynpäällisiä ja pöytäliinaa keväisempään suuntaan. Kaiken kukkuraksi jaloleinikin nuput alkavat avautua! Ihanaa viikonalkua teille!

torstai 9. maaliskuuta 2017

Naistenpäiväkukat


Naistenpäivä putoaa meidän taloudessa samaan kastiin kuin ystävänpäiväkin, miehen mukaan kumpikaan näistä ei aiheuta mitään toimenpiteitä. On siis turha odottaa kukkia tai suklaata, joten menin ja ostin niitä itse. Naistenpäivänä juhlitaan vahvoja ja itsenäisiä naisia, jotka eivät ole riippuvaisia esimerkiksi miesten ostamista kukista. Joten, kun niitä kukkia ei ole tulossa, voin aivan hyvin ottaa itse ansaitsemani rahat ja käyttää ne kukkiin itselleni. Ja se jos joku on tasa-arvoa - ettei minun tarvitse pyytää mieheltäni lupaa tai rahaa, jotta saisin kukkia.




sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Ihana sunnuntai


Viikonloppu on ollut täynnä puuhaa. On nähty ystäviä ja syöty hyvin, käyty hoitamassa hääjuttuja ja suunniteltu kovasti. Viikonlopun kuitenkin kruunasi pienen kummityttömme nimiäiset.  Nyt onkin aika istahtaa sohvalle, laittaa Netflixistä The Fall ja odotella saunan lämpiämistä kuoharilasin kanssa. Eiköhän näillä eväillä jakseta huomenna taas töissä.

keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Maaliskuu ja kevät!


Maaliskuu ja virallisesti kevät! Täällä on pidetty sairastupaa alkuviikko, nenäliinaa on kulunut kiloittain ja olen rehellisesti yllättynyt, että keuhkot ovat edelleen rintakehän sisäpuolella, mutta siitä huolimatta on vihdoin aika suunnata katse kevääseen ja puutarhaan!


Kolme kesää on jo vierähtänyt tällä pihalla kykkiessä ja joka kesä olen kasvattanut jotain vanhaa ja jotain uutta. Viime kesän suosikkina olivat porkkanat, sipulit ja kesäkurpitsat. Kasvattelin ruukuissa timjamia ja rakuunaa, mutta niitä ei sitten tullutkaan niin käytettyä.

Tänä vuonna tilaa pitää tehdä hääkukille (kyllä, aion yrittää kasvattaa niitä itse). Olen valinnut kesäharsoa, sinivarjoa, rusoikikukkaa ja pari kesäkukkasekoitusta. Lisäksi aion parturoida puutarhani melkein kaikesta vihreästä.


En kuitenkaan halua, että puutarha on tyhjä häiden jälkeen,vaan aion kasvattaa syötävääkin. Kesäkurpitsaa, porkkanaa ja salaattia aion laittaa kohopenkkiin. Tulisikohan sipuli ruukussa? Pitänee ostaa muutama kasvusäkki, niin säästyisi tilaa myös sitten kesäkukille. Kuvat ovat menneiltä kesiltä. Edes minä en maaliskuun ensimmäisenä päivänä kylvä siemeniä.