perjantai 5. helmikuuta 2016

Marimekko-villasukat



Edellisessä postauksessa näkyikin vilaukselta kutomani Marimekko-henkiset villasukat. Olen itse edelleen hyvin rakastunut näihin kirjoneulesukkiin, joten ajattelin jakaa muutaman kaavion kanssanne!



Inspiraatiota löytyy täältä vaikka miten paljon. Lisäksi googlettamalla löydät muiden värikkäitä Marimekko-sukkia. Itse halusin kuitenkin sukistani rauhallisen sävyiset. Toki muillakin suomalaisilla tekstiilivalmistajilla on ihania kuoseja (kuten Artekin Siena), mutta miten se Marimekko nyt miellyttikin eniten.



Kaivo-kuosia näissä sukissa ei olekaan ja ruutupiirros on tehty tulevaa projektia varten. Näihin jo olemassa oleviin sukkiin laitoin Tasaraitaa, Muijaa, Pieniä kiviä, Räsymattoa ja Papajoa.



Vasemmalla Muija, keskellä Pienet kivet (koittakaa olla välittämättä pienestä piirrosvirheestä) ja oikealla Papajo. Räsymattoa saat kun yhdistät pienet kivet yhteen keskeltä yhdellä silmukalla. Ja seuraavan kivirivin aloitatkin kiven keskeltä. Muitakin ihania kuoseja Marimekolla on, mutta niitä on hieman hankalampi muuttaa kirjoneulemuotoon.


Sukista tulee melko paksut, kun kirjoneuletta on melkein koko sukka. Ihanteelliset siis lämmittämään kylmiä varpaita! Ja sitten vain puikot heilumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti