sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Puutarhasuunnitelmia



Kevät tulee jo kohisten, ainakin säästä päätellen.  Täällä etelässä on vielä jonkin verran lunta kaikesta vesisateesta huolimatta. Tälläisenä harmaana päivänä on hyvää aikaa haaveilulle.





Suunnitelmat puutarhan varalle ovat tänä vuonna hieman maltillisemmat. Tulevana kesänä ei ole tarkoitus kaivaa ylös puita tai tehdä uusia istutuspenkkejä. Sen sijaan keskitytään nauttimaan kukkaloistosta, joka toivottavasti on vähintään yhtä runsasta kuin viime kesänä. 





Ainoa mielessä oleva päivityksen kohde onkin pihakalusteet. Haluaisin hankkia komposiittimateriaalista olevat kunnon pöydän ja tuolit, jotka voisi sitten peitettynä jättää terassille talven yli. Nythän meillä on käytössä vanhemmiltani saadut muoviset kalusteet, jotka ovat kylläkin ihan hyvässä kunnossa, mutta vähän rumat. Esimerkiksi Ikeassa olisi kivannäköinen sarja. Miehen vakuuttaminen on vielä kesken.






Kesäkukkia pitäisi olla tulossa reippaasti kukkapenkeistäkin, mutta muutaman hankinnan olen ajatellut tehdä. Pioneihin rakastuin viimeistään viime kesänä, kun heräteostoksena kotiin kannettu yksilö tuotti kaksi täydellistä kukkaa. Olenkin ajatellut hankkivani ainakin yhden, ehkä myös toisen kaveriksi.





Kesäkukkia aion ostaa mahdollisimman vähän. Ostinkin jo lobelian siemeniä, ne onnistuivat nimittäin hienosti viime kesänä ja niitä ajattelin laittaa muutamaan amppeliin. Eihän kesä ole mitään ilman pelargoneja ja muistatteko takapihan hortensian? Takapihan vihreydessä räikeän pinkki hortensia oli lumoava.









Etupihalla ovat viihtyneet mainiosti verenpisara ja uudenguineanliisa. Nämä aion ostaa tänäkin vuonna. Viime kesänä kokeilin lumihiutaletta amppeliin, mutten ilmeisesti jaksanut sitä kastella riittävästi, joten tänä vuonna koitetaan jotakin muuta amppelikasvia.



Takapihan kasvilaatikkoon aion istuttaa kesäkurpitsaa (joka ei menestynyt ruukussa), porkkanoita, keltasipulia ja herneitä. Ruukut sen sijaan olen ajatellut säästää salaateille, muutamalle yrtille ja ehkä jollekin viime hetken villitykselle.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti