sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Taimitarha

Pari viikkoa sitten istuttelin taimia. Haaveissa siinteli oma kasvimaa tuohon piskuiselle takapihalle. Ja sattuipa Plantageniin siemenet tarjoukselle. Oon kyllä niin tarjouksen uhri aina...

Mietiskelin, mitä siemeniä haluaisin. Päädyin useisiin hyötykasveihin. Avomiestäni ajatellen päädyin hankkimaan myös chilin siemeniä. Lisäksi ostin kesäkurpitsan, herneen, rucolan, pillisipulin, ruohosipulin ja salaattivuonankaalin siemeniä. Yrttejä halusin myös ja niistä valitsin basilikan, oreganon ja persiljan.

Viimeviikonloppuna taimet näyttivät tältä. Siirsin ne silloin kylppärin lattialämmön suotuisasta vaikutuksesta olohuoneen ison ikkunan eteen valoa saamaan. Samalla istutin vähän lisää siemeniä, jotka jäivät kylppäriin lämpimään.




Eilen koulisin yrittejä vähän isompiin ruukkuihin. Oikeastaan kaikki ovat tähän asti itäneet oikein hyvin, ainoastaan yhden ruukun persiljaa heitin pois - sieltä puski vain pari hentoa vartta. Taimet vaativat paljon kastelua, sumutinpullo on hyvä. Sen kanssa siemenet eivät lähde lillumaan. Minikasvihuone on myös hyvä, se pitää kosteuden ja lämmön hyvin. Vaativampikasvatteiset chilitkin ovat kasvaneet hyvin. Etualalla olevan krassin kasvatuksessa ei kukaan voi epäonnistua. Olen kyllä henkisesti valmistautunut ostamaan kaikki kasvit valmiina puutarhasta ja tökkäämään ne ruukkuihin, jos tässä jokin menee vielä pieleen.




Chilit oon tarkoituksella kylvänyt harvaan, sillä isompina ne tarvitsevat oman ruukun. Chilin juurelle yrttiruukkuun olen ajatellut laittaa paria muutakin yrttilajia, tulee sitten kivannäköinen yrttiruukku. Tarvittaessa harvennan basilikat puoliksi. 

Ulos on tarkoitus tehdä ihan oikea kasvimaa. Sinne laitan kesäkurpitsaa, herneitä, rucolaa ja pillisipulia. Myöhemmin kesällä kylvän kasvimaalle salaattivuonankaalia, josta saa satoa pitkälle syksyyn. Maahan istutan monivuotiset oreganon ja ruohosipulin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti