perjantai 9. tammikuuta 2015

Millainen (kamala) keittiö meillä nyt on?

Keittiöremontti oli tiedossa jo, kun ostimme tämän asunnon. Vuosimalli 1995 ei enää oikein miellytä silmää ja on parhaat päivänsä jo nähnyt. Muistaakseni vanhempieni vuonna 1987 rakentamassa lapsuudenkodissani oli samantyyliset kaapinovet, mutta nekin vaihdettiin uudempiin ja hienompiin ollessani alakouluikäinen.




Laskutilaa keittiössämme on ihan olemattoman vähän. Suunnilleen kaikki paloittelu, hienontaminen, sekoittaminen ja kauliminen tapahtuu tuossa mikron vieressä. Yleensä nostan leivänpaahtimen leipomisen ajaksi mikron päälle. 

Remontin yhteydessä mikro nostetaan ylläolevaan kaappiin. Nyt 92cm korkeaan kaappiin tulee sitten n. 55cm korkea ovi. Mielessä on käynyt myös mikron integrointi korkeaan kaappiin, jolloin siitä tulisi kaksiosainen. Täytyypä kysäistä keittiösuunnittelijalta.

Jääviileäkaappi menee myös vaihtoon rempan yhteydessä. Kaappi taitaa olla yhtä vanha muun keittiön kanssa ja nurkassa on jo halkeamakin. Pakastin löytyy kaapin yläosasta ja isompi pakastin ulkovarastosta. Kaksi ihmistä ei tarvitse näin isoa jääkaappia, vaan aiomme hankkia sellaisen jääkaapin, jossa on alaosa pakastinta. Lisäksi olen huommannut suuren epäkäytännöllisyyden kaapin käytössä, nimittäin oven aukeamissuunta! Todella rasittavaa selälle ja mielelle lastata ostokset lattialta kaappiin, kun vieressä olisi reippaasti laskutilaakin! 


Ainoat kodinkoneet, jotka eivät mene vaihtoon ovat vuoden vanha liesi ja kolme vuotias astianpesukone. Kuvassa näkyvä naarmuinen, lommoinen ja valtava tiskiallas menee myös uusiksi, vaikka se onkin hyvä astioiden kuivatteluun - ei tarvitse paljon miettiä, onko jäänyt pisaroita.


Elämä näkyy tässä keittiössä. Lieden takana välitilan saumat ovat kamalat, roskiskaapin ovesta joku on tehny laatikon, joka repsottaa ja on jo useaan otteeseen korjattu; vetimistä puuttuu lakkakerros ja toisen loisteputkivalaisimen kuori on rikki ja toisen puuttuu jo kokonaan samasta syystä.






Näitä kuvia katsellessa ihmettelen, miten olen voinut asua täällä melkein vuoden! Asuntonäytössä kauhistelin keittiötä, mutta välittäjä totesi, että nopeasti silmä tottuu ja pienet virheet hyväksyy. Taisi olla mies oikeassa.

Ruokailutilan aion keittiöremontin yhteydessä pistää kuntoon. Tammen värinen Lack-hylly sai armosta jäädä paikalleen muuton yhteydessä - emme jaksaneet enää tasoittaa ja maalata yhtään seinää ja hyllyn väri sopii hyvin keittiön tasoihin.

Tämä pikkuruinen seinänpätkä maalataan ja hyllyn tilalle tulee toinen hylly. Valaisin on ostettu tänne ja siihen olen todella tyytyväinen. Ruokapöytä on vuodelta 87 ja vanhempieni peruja, mutta uudet tuolit ovat käyneet mielessä...



Ihanaa tämä suunnittelu ja haaveilu! Näitä kuvia katsellessa huomaa, että uusi keittiö on enemmän kuin tarpeellinen. Onneksi rungot ovat ehjät. Ihanaa on myös tulppaanien tuleminen. Nämä yksilöt eivät tainneet olla kovin hyvälaatuisia, mutta ehkä aloitankin uuden trendin: alaspäin olevat tulppaanit! Miten onnistunkaan aina tappamaan kaikki kasvit...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti