maanantai 19. tammikuuta 2015

Raitaa

Kevät rinnassa ihastelin H&M Homen tämän kevään uutuuksia. Mutta mitä postipaketti lopulta kotiin kantoikaan? Mustavalkoista, harmaata, raitaa. Eipä taida kevät ihan vielä tähän residenssiin saapuakaan. Ainoat yhtään keväisemmät sävyt löytyvät nojatuolilta. Siihen mammani kutoman viltin viereen päässyt uutuustyyny on ehdottomasti suosikkini tämänkertaisesta tilauksestani.







Makuuhuoneen puolella puhaltaa vanhat tyynytuulet. Nimipäivälahjaksi saadut Annon Nappi-tyynyt ja äidin joskus yksiööni tekemät pikkutyynyt. Lattialla mamman kutoma matto.



No eihän se H&M:n paketti pelkkiä tyynyliinoja tuonut! Lasin ja puun yhdistelmästä lumoutuneena tilasin myös pikkumaljakoita ja puisen lasikantisen rasian.



Suvusta löytyy kyllä melko paljon käsityöihmisiä: äidin äiti kutoo mattoja, pellavaliinoja, poppanoita ja kutoo ihan mitä vain; äiti kutoo, virkkaa ja ompelee ja isän äiti oli ammatiltaan ompelija, joten hänen ompeluhuoneessaan ovat valmistuneet minun ja siskoni kastemekot, sekä siskoni vanhojentanssipukukin. Itse teen myös melko paljon käsitöitä, usein lahjaksi. Viime jouluna valmistui pukinkonttiin paria vauvan villapaitaa, vauvan haalari, sekä sukulaisille ontelokudekorit. Aikaisempina jouluina on tehty villasukkaa vähän jokaiselle suvun jäsenelle.

Niinpä nokka ei kauan tuhissut, kun eteisen lipaston päälle kaivattiin "jotain pitsiliinaa". Äidin 80- ja 90-luvun käsityölehdistä ei arvatenkaan löytynyt mitään, joten äitini ehdotti, että virkkaisin Juhannusruusumaton ohjeen mukaan. Sellainen kun löytyy jo eteisen lattialta. No, ihan Juhannusruusuun en päätynyt, vaan Auraan. Molemmat on tehty Lankavan ohjeiden mukaan. Tekele on virkattu kaksinkertaisesta bambulangasta koukulla 6.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti