torstai 8. tammikuuta 2015

Unelmien keittiö

En tiedä, olenko koskaan antanut ymmärtää, että remontit täällä meidän kodissamme eivät todellakaan ole vielä ohi. Ennen muuttoa remontoimme olohuoneen ja makuuhuoneen seinät. Remontti kesti viikon ja järki meinasi siinäkin lähteä. Eli innolla odotan tulevia haasteita!

Kodin remontoimattomat tilat ovat keittiö, pikkuruinen wc, eteinen, pienempi makuuhuone ja sauna. Tänä keväänä aiomme tehdä suurimmat eli keittiön ja pikkuvessan. Jälkimmäisestä lisää toisen kerran.



Unelmien keittiössä on valoa! Kattoikkunasta on turha kuitenkaan haaveilla, koska mieheni on rakennusinsinööri ja hän on antanut monta hyvää syytä miettiä muita vaihtoehtoja. Ehkäpä ikkunat keittiön kulmassa ajaisivat saman asian? Valoa tulisi kahdesta suunnasta.


Tässä keittiössä on aivan ihana värimaailma. Viimeaikoina pehmeät sävyt ovat mielyttäneet silmääni yhä enemmän. Lämmin harmaa sopii kivasti valkoisen, kromin ja puun kanssa. Tässä keittiössä on myös kauniit vetimet, joihin keittiöpyyhkeen saa kivasti. Olenkin ollut välillä hätää kärsimässä kun nykyisessä keittiössä pyyhe on pakko pitää uunin kahvassa...

Sen verran tulevasta keittiöstä on jo päätetty, että ovet tulevat olemaan valkoiset, työtasoksi valitaan laminaatti ja välitilaan tulee lasi.


Tämä kaunis keittiö voisi olla melko lähellä toteutuvaa. Pidän vetimettömistä laatikoista ja ovista, mutta koska meidän keittiössämme on vain yksi laatikosto, täytyy meidän varmaankin valita vetimet. Kisko tai tankovetimet miellyttävät eniten silmää. Ja ne asennetaan myös yläkaappien vetimet vaakatasoon. Tämä lisää mielestäni keittiön linjakkuutta.


Avohyllyt ovat kauniit ja niitä käytetäänkin nykyään paljon. Uskaltaisikohan joskus itse tehdä keittiön, jossa ei olisi yläkaappeja ollenkaan? Avohyllyä olen suunnitellut ruokailutilaan.


Sitten joskus....

Rakastan betonia. Betonitasot ovat siis käyneet mielessäni ja rapattu seinäkin olisi aivan mahtava. Ja jotain näistä aion joskus toteuttaa. 

Olen yrittänyt uutta keittiötä miettiessäni pitää järjen päässä. Miten välitila pidetään puhtaana? Jaksanko öljytä massiivitammitasot? Jaksanko nähdä vaivaa DIY betonitason valamiseen?

Totuushan on, että rapattu betoniseinä ei ole lieden kohdalta kaunis kovin kauaa. Mosaiikkilaatat menivät saman ajatuksen mukana myös roskakoriin - en jaksa jynssätä saumoja koko aikaa ja parin vuoden jälkeen saumata uudelleen. Aluksi haaveilin myös mustasta kivestä (sikakallista), massiivitammitasoista valkoisten kaappien kanssa - ja miten ihanalta herkullisen vihreät yrtit näyttäisivätkään mustaa tasoa vasten! Mutta sen olisi pitänyt olla mattaa, eikä mitkään levyt ja maalit oikein innosta.


Korkeakiiltokaapit alkavat olla vähän ollutta ja mennyttä jo. Ja niitä on kaikilla ja kaikkialla. Sormenjäljetkään eivät näy mattapinnalla yhtään niin hyvin kuin korkeakiillossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti