sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Olohuoneen matto

Hellurei!

Eilen ostosreissun yhteydessä käytiin ostamassa olkkariin matto. Vanha karvamatto oli aikansa palvellut (reilut kolme vuotta), liian musta ja aivan järjetön pöly- ja paskamagneetti. Joten siis jotakin uutta, vaaleampaa ja vähemmän karvaista tilalle, kiitos!

Olin tietenkin katsellut erilaisia mattoja jo netistä paaaljon ennen varsinaista ostotapahtumaa. Olin bongannut Ikeasta Stockholmin klassisen raitamaton: (Kuvat: IKEA)


Paikanpäällä mattoa katsellessamme kiinnitti huomiota eniten myymälässä olleiden mattojen likaisuus. Kyllä, tiedän, että Ikeassa ramppaa päivittäin varmasti tuhansia ja tuhansia ihmisiä, joten ei mikään ihmekään, jos mattojen valkoiset sävyt ovat korvaantuneet harmaalla. Kotona sitten googlettelin kokemuksia tästä matosta ja huomasin, että monet olivat kirjottaneet maton imevän likaa puoleensa. Siis ei kiitos.

Toinenkin bongaus Ikeasta oli Lappljung Rutan valtava matto. Kiva graafinen kuvio, melko suuri kylläkin. Katselimme myymälässä mattoa ja päätimme palata kotiin vielä miettimään ja mittailemaan, mahtuuko kyseinen matto edes olohuoneeseemme.

Kodin ykkösestä olin tietenkin ihastunut Annon Pandoraan. Täydellisen kokoinen kuvio, sopivasti graafisuutta ja materiaalina villa! Pandoran hinta vaan on asuntovelalliselle melko suolainen. Pandorahan valittiin vuoden 2013 blogimatoksi, jos ette tienneet. Ja tässä kuva, vaikka se todennäköisesti on turha. Tämä matto jokaisen pitäisi tietää!


Kodin ykkösessä mieheni ilmaisi varsin selkeästi ja kuuluvalla äänellä, että Pandoraa ei meille tule. Sydämeni murtui. Miten kukaan voi olla raskastamatta tätä mattoa? Syynä hänen mielipiteelleen oli kuulema se, että siinä on liikaa valkoista eli siinä näkyy samantien hänen lattialle tiputtamat ruuanpalaset. Tottahan tuo on, mutta yritin ehdottaa, voitaisiinko alkaa aterioimaan ruokapöydän ääressä. Kuulema ei. Jaaha, kotiin sitten ilman mattoa.

Kotimatkalla mietin vielä Lappljung Rutaa. Jos se vaan mahtuisi olkkariin... Vai olisiko kuvio sittenkin liian hallitseva? Mittailujen ja pohdiskelujen jälkeen päädyttiin kuitenkin siihen, että kyllä me se otetaan kotiimme asumaan. Ja tältä se nyt näyttää. 



Kuviohan on todella voimakas. Eilen illalla olin lähes itku kurkussa ja melkein jo pakkasin mattoa takaisin muoveihin ja kiikuttamassa sitä takaisin Ikeaan. Päätin kuitenkin nukkua yön yli ja aamulla matto näyttikin vähän paremmalta. Mutta Pandoraa on vaikea saada mielestä...

Pikkuisen on ehtinyt jo piensisustaakin ja nauttia kodista...


Aamutee ikiomassa kodissa maistui jotenkin paremmalta kuin ennen...


Buddha on päässyt nauttimaan valosta olohuoneen ikkunalaudalle.


Olohuoneen oksavirityksellä ja muutamalla kynttilällä saa mielenkiintoisia varjoja aikaiseksi...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti