sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Remontti alkoi!

Jihuu! Perjantaina oli se päivä. Töistä suoraan pankkiin sopimaan lainasta ja kirjoittamaan kauppakirjoja. Sieltä mammalle ja pappalle syömään ja sieltä suoraan kämpälle katsastamaan. No, pimeäähän siellä oli, kun olin käskenyt entisen omistajan kuskata kaikki lamput pois... Katsastettiin kylppärin kunto (pari pikkufiksausta pitäis tehdä) ja suunniteltiin wc-remppaa ja kateltiin muutenkin vähän ympärillemme. Mutta kiire oli laivaan, sillä kävin entisten työkavereideni kanssa "opintomatkalla".

Lauantai valkeni osaltani Ruotsin aluevesillä. Merenkäynti oli kova ja flunssa ottanut mut täysin haltuunsa. Olo ei ollut hyvä. Avomies sensijaan oli kämpillä jo repimässä tapetteja vanhempieni kanssa. Puhelimessa kerrottiin, että pahin pelkomme oli käynyt toteen: tapetti maalaamattomassa Gyprocissa eikä lähde millään pois. Vittu.

Tämä oli kuitenkin isäni ideoima huijaus. Oikeasti koko olohuone oli täysin vapaa tapetista ja reiät pakkeloitu! Loistavaa! Tänään alettiinkin sitten repimään makkarista tapetteja ja vedettiin pohjamaali (eli jotain mitä isiltä löytyi varastosta) olkkarin seinään. Maalaamattomana telkkariseinä näytti tältä.



Makkarin sinisistä ysäritapeteista vain pikkuisen jäljellä. Nekin saatiin helposti isän avulla irti ja seinä tasoitettiin. Huomenna on tarkoitus pohjamaalata koko huone maalarinvalkoisella ja sitten alkaa suunnitella makkarin lopullista väritystä.



 Kertaalleen maalattuna olohuone näytti tältä. Kävimme myös ostamassa olkkarin seinään värin: Tikkurilan Graniitin. Halusin harmaan, joka on tummempi kuin lattia ja jonka RGB-koodit ovat toisiaan lähellä, jottei se taita oikein mihinkään suuntaan. Kylmän värin valitsin etelään suuntautuvien ikkunoiden ja lämpimänsävyisen lattian vuoksi.







Huomenna tosiaan vetäistään tuo maali olkkariin, tarkoitus on pistää kaksi kerrosta. Saa sitten nähdä, miltä se oikeasti näyttää.

Paljon on jo saatu aikaan ja varmaan ihan jo kohtapian päästään muuttamaan, tai ainakin ajattelemaan muuttoa. Makkarin sävyvalinta on seuraavana myös mielessä. Värikarttoja selaillaan parhaillaan...

1 kommentti: