maanantai 4. toukokuuta 2015

Wc-remontti

Blogissa on taas ollut vähän taukoa - ihan hyvästä syystä. Nimittäin vessa olis nyt valmis! Katsotaanko ensin minkälaisesta kauhistuksesta oli kyse?






Koko homma alkoi siis maanantaina pytyn ja hanan irroituksella. Samana iltana avomies hakkasi innoissaan vähät laatat irti kädet verillä. Muistakaa pistää hanskat käteen, lasitettu reuna on tosi terävä, kun se on haljennut! Lattialaattojen alta paljastui muovimattoa. Harkitsimme sen jättämistä näkyviin.


Tiistaina isäni tuli laatoittamaan. Ajattelin, että seinässä olisi ehkä pari laattaa kun tulisin kotiin.



Laattoja revittiin niin, että kipsilevyseinäkin otti vähän osumaa. Laastilla paikattiin ja kohta sattuikin osumaan juuri ison laatan keskelle.


Vanha pytty jätettiin remontin ajaksi paikoilleen. Ämpäristä sitten kaadettiin vedet päälle. Ei kovin ladylike, mutta saatiinpa asua kotona koko rempan ajan.

Viikonloppuun mennessä oltiin saatu kaikki laatat seinään ja annettu laastin kuivua. Jopa hieman sydämentykytyksiä aiheuttanut luonnonkiviseinä saatiin ihmeellisen helposti laitettua. Saumaaminen jäikin sitten minun ja mieheni hommaksi, kun isä lähti mökille viikonlopun viettoon.





Saumaukset saatiin tehty viikonlopun aikana. Taloyhtiössä uusittiin tänä keväänä kaikki wc-pytyt, joten uuden pytyn asennus kuului siis taloyhtiön piikkiin. Harmiksemme uuden pytyn kiinnitykseen meni viikko. Sinä aikana kiinnitettiin peilikaappia ja allaskaappia seinään ja laitettiin silikonit.

Maanantaina 27.4. koitti onnen päivä - pytty tultaisiin asentamaan jo aamulla. Tämä oli kaikkein hankalin vuorokausi wc:ssä käynnin suhteen, sillä pytylle ei saanut istua vuorokauteen. Suvun putkimies asensi hanan vapun aattona.

Ja nyt se on valmis! Paitsi ettei ihan. Listojen naulanjäljet piti paikata ja maalata. Jostain listan kulmasta oli maali lohjennut sahatessa ja se piti korjata. Allaskaapin hylly on edelleen asentamatta. Peilikaapin lasihyllyt eivät mahtuneet kaappiin, koska rungon takana kulki sähköjohto valaisimeen... Vetimet puuttuvat edelleen.

Mutta tältä se nyt jokatapauksessa näyttää!






Hankalinta suunnitteluprosessissa oli löytää tarpeeksi pieni allas. Kuitenkaan emme halunneet mitään kulma-allasta ja allaskaappi piti olla. Lopulta sopiva allas löytyi Kalustetukusta. Hanan ostimme putkimiehen kautta ja nyt koko asunnossa on samanlaiset hanat. Peilikaappi on Ikeasta ja valtavan suuri. Tosin lasihyllyistä yhden olisi ehkä voinut jättää pois, mutta hyllyn poistaminen vaatii ovien irroituksen (ja sormenjälkien pyyhkimisen), joten voitte varmaankin arvata miten tulee käymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti