lauantai 26. syyskuuta 2015

Inspistä makuuhuoneeseen

Kuva

Minua on jo jonkin aikaa vaivannut makuuhuoneemme pimeys. Ikkuna on pohjoiseen ja kaiken lisäksi etuoven katoksen alla. Aamuaurinkokaan ei pääse paistamaan, koska ulkovarasto estää sen täysin. Siis mitäpä muutakaan perjantaina tekisi, kuin etsisi uusia ja kivoja ideoita makuuhuoneeseen?


Kuva
Makuuhuoneesta olisi siis tarkoitus saada valoisampi. Mieheni mielestä makuuhuoneessa nukutaan, joten luonnollinen hämärä kuuluu asiaan. Minulla on niin suuri valonnälkä, että meinasin jo raahata sängyn työhuoneeseen. Jotain on tehtävä.

Heijastavien pintojen, kuten peilien, avulla saa kaikki luonnonvalon hitusetkin heijastettua koko huoneeseen. Lisäämällä lasipintoja, saat myös heijastavia elementtejä huoneeseen. Raskaat verhot voivat joskus luoda pimeän vaikutelman, joten vaihtamalla verhot kevyempiin pääsee enemmän luonnonvaloa sisälle. Meillä ongelmana tässä kohtaa ovat naapurit. Vaikka muuten ovatkin mukavaa porukkaa, haluan mielellään makuuhuoneeseen verhot, jotka saa suljettua.

Meillä on nyt purppuranpunainen tehosteseinä ja muut seinät on maalattu vaalealla, aavistukseen sinisellä taittavalla maalilla. Pidän tummista väreistä, mutta maalaamalla seinät valkoisiksi saisi huoneen ilmettä piristettyä. 

Uusille kalusteille olisi tarvetta. Nyt meillä on mustat Malm-lipastot. Uudet kalusteet olisivat ehdottomasti valkoiset. Tästä ei käydä neuvotteluja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti