perjantai 11. syyskuuta 2015

Kuume

Kuume on nousemassa. Parin viikon ajan olen nimittäin ehtinyt tuijotella kotini seiniä ja jostain kumman syystä haluan nyt jotain vaihtelua. Liekö kuumeeseen ollut myötävaikuttamassa pari päivää sitten Pinterestissä tekemäni haku midcentury modern hakusanoilla?

Kuva


Viimeaikoinahan ovat huonekalut menneet selkeästi sirompaan ja 50-luvun tyylin suuntaan. Sohvan alle saisi jäädä tilaa ja sisustus jäisi muutenkin ilmavaksi. Pois raskaat, ylisuuret huonekalut! Mitään muuta en haluaisikaan, kuin vanhan 50-luvun lipaston tai senkin, mutta valitettavasti tilaa sille ei nyt tässä kodissa ainakaan ole. 

Mitä meillä tarvitsisi uusia? Ruokapöytä!

Ruokapöytänä toimii vanhempieni vm. 1987 vanha ruokapöytä. Valkoisessa pöytälevyssä on muutama naarmu ja pysyvä tahra, pöytälevyä reunustaa puinen lista, joka sekin on melko kulunut. Kromijalat ovat sentään hienot. Pois tätä pöytää en todellakaan aio heittää, vaan odotan sisustusrintaman valtaavaa kasarivillitystä.

Tein tänään katselmusreissun sisustustavarataloihin siskoni kanssa. Luottopuodista (siitä ruotsalaisesta) ei löytynyt mitään sen tyylistä, mitä tällä kertaa etsin. Mutta Kodin1:stä löytyi! Yumi.

Kuva

Olinhan jo tietenkin tehnyt nettiekskursion mahdollisista pöytävaihtoehdoista ja miettinyt valkoisen tai mustan pöydän hankintaa. Mutta siskoni sanoi jotakin, joka sai minut ajattelemaan: "puusävyinen olisi teille kiva, koska teillä ei ole kotona mitään lämpimiä sävyjä". Totta, keittiöremontin mukana meni osa ja viimeisetkin rippeet häviävät, kun maalaamme ne pyökinväriset eteisen kaapit valkoisiksi. Ja kuinka ihanalta näyttivät puiset ikkunankarmit? Nyt olisi aika rikkoa vähän kaavaa!


Kuva

Yllättäen silmää miellyttivät liikkeessäkin lämpimät sävyt. Tätä pöytää saa nimittäin mustan ja valkoisen lisäksi valkotammen ja tammen sävyissä. Tammi oli ehkä enemmän omaan mieleen, mutta tuoleissa oli melkoisia sävyeroja. Ja nekin tarvitsisi vaihtaa.

Meillä on ollut ensimmäisestä asunnostamme saakka Ikean halvimmat ja kamalimmat tuolit: Martin. Ovh on parikymppiä, joten mitä sellaisella summalla odottaa saavansa? No, tuolit, jotka näyttävät tylsiltä, ovat melko huonot istua ja joita on tarvinnut hieman "tuunata". Tuolin pohjassa ei nimittäin enää ole muovisia kuutioita, joiden avulla ruuvit kiristetään, vaan siellä on ne ruuvit ja monta prikkaa. Ei käy, ei enää.


Kuva

Ami-tuolit sopivat kivasti Yumi-pöydän kanssa yhteen, mutta hinta on hieman suolainen. Ei kyllä tarvinnut myymälässä ihmetellä, mistä maksaa - tuolit olivat tukevat ja laadukkaan oloiset. Vaihtoehdoksi olen bongannut Iskun Tuoli 50:n. Hintaa marginaalisesti vähemmän ja olisivathan ne kivan retrot.

Sopisivatkohan Iskun mustat tuolit tammen sävyisen Yumin kanssa?

Nyt on jäljellä enää se vaikein vaihe: miehen vakuuttaminen, että me todella tarvitaan uusi ruokapöytä ja tuolit!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti