sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Kylvöhommia

Tänä vuonna meinasi istutuspuuhat jäädä vähän viime tippaan Lapinreissun vuoksi, mutta onneksi sain siemenet multaan jo pari viikkoa sitten. Tänä vuonna kylvin kesäkurpitsaa, rakuunaa, timjamia, lobeliaa ja yhteen ruukkuun vähän basilikaa. Basilikan kanssa on viime vuosina käynyt vähän hassusti. Toistaiseksi tuntemattomasta syystä lehdet kellastuvat hyvin nopeasti ja niihin tulee valkoista näppyä. Kirvoja tai mitä lie. Jo ennen lomamatkaa kylvin orvokin siemeniä ja nekin ovat kasvaneet hyvin.



Viikossakin tapahtuu jo ihmeitä. Mullasta on noussut kymmenittäin pieniä kasvinalkuja. Tällä viikolla ne ovat vahvistuneet ja pääsivät ulkoilemaankin kasvihuoneessa aurinkoisena päivänä. Täytyy kyllä todeta, että tämä kasvihuone on ollut ehkä paras puutarhaan liittyvä ostos.



Puutarhurina olen hieman malttamaton ja orvokkeja oli pakko ostaa kaupasta. Niitä päätyikin sitten takapihalle ruukkuun ja etupihalle pikkiriikkiseen sinkkiämpäriin.

 


Paras asia keväässä on seurata kasvien kasvamista. Viime syksynä ostamani ja istuttamani sipulit ovat rikkoneet maanpinnan. Luvassa on suuria valkoisia Ice King -narsisseja ja krookuksia. Vanhan kukkamaan pinkit tulppaanitkin ovat tuloillaan. Syksyllä laitoin myös valkoisia ja tumman purppuran sävyisiä liljoja, sekä helmililjaa, mutta niitä ei ole vielä näkynyt. Onkohan syy vanhan kukkamaan kuoppaisessa ja syödyssä olemuksessa?


Pionikin on kurkistanut maasta. Tarkoituksena olisi ostaa tänä keväänä sille pari kaveria. Ruukun hävittäneenä ja netissä etsivänä toimineena luulen, että penkissäni on Sarah Bernhard -pioni, joten samaa lajia haluaisin uusienkin olevan. En uskoisi, että tämän lajin löytämisessä olisi ongelmaa, onhan kyseessä ilmeisesti Suomen suosituin pionilajike.


Uusia kesäkalusteita emme ole vielä saaneet hankittua, joten jotain uutta takapihalle oli pakko hankkia. Ostinpa siis tälläiset aurinkoenergialla toimivat ulkovalot. Nämä täytyy kyllä palauttaa kauppaan, kun eivät testin jälkeen enää toimineetkaan. Ja samalla voisin vaihtaa sen 24:n valon settiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti