keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Päivällinen tänään



Joskus tarvitaan pientä hemmottelua arjen keskellä. Minulle sen tuo miehen sulistreenit ja vapautus ruuanlaitosta. Tänään päätin tehdä itse sushia. Sushin tekeminen itse on todella helppoa, mutta itse en alkaisi puuroriisillä leikkimään, vaan olenkin ostanut ihan kunnon sushiriisiä kaupasta. Pakkauksesta löytyy ohje riisin valmistamiseen, mutta nälkäkuoleman partaalla ei kannata alkaa kokkailemaan, koska riisin valmistuskin kestää kolmisen varttia. Riisin keittoon olen käyttänyt teflonkattilaa. 



Kalana olen käyttänyt kylmäsavukirjolohta ja katkarapuja. Lisäksi laitan usein kurkkua ja paprikaa, sekä tietenkin avocadoa. Ainekset kannattaa pilkkoa suht ohuiksi tikuiksi. Täytteiden lisäksi tarvitaan merilevää eli noria. Käytän lisäksi bambumattoa rullien käärimiseen, mutta se onnistuu ilmankin. Wasabitahnaa ja soijakastiketta tarvitaan myös.



Ensin siis levitetään nori kuivalle leikkuulaudalle. Siihen levitetään päälle riisi ja täytteet riviin n. 1/3 rullaussuunnasta katsottuna. Käännä sushi varovasti rullalle täytteiden yli ja paina tiukaksi. Rullaa sushi loppuun aina tiukaksi puristaen joka käännöllä. Kastele terävä veitsi ja leikkaa rulla paloiksi. Hyvää soijakastiketta pieneen kuppiin, pieni nokare wasabitahnaa lautaselle ja ateria on valmis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti