lauantai 17. joulukuuta 2016

17. luukku - Jouluiset cupcaket ja cake-topperit



Heippa ja hyvää joulukuun 18. päivää! Tänään joulukalenterin luukusta paljastuu cupcake-resepti (tai ihan muffinssi suomeksi) ja helpot koristeet näiden päälle. Aloitetaan tekemällä cupcaket. Reseptistä kiitos kuuluu Tyrniä ja tyrskyjä -blogille ja sen olen bongannut täältä. Puolukoiden sijaan käytin karpaloita.

Karpalocupcaket kinuskikuorrutteella 15kpl

2 kananmunaa
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0.25 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
3 rkl öljyä
100g rouhittua valkosuklaata
2 dl karpaloita

Kuorrutus

250g mascarponejuustoa
0.5-1 dl kinuskikastiketta

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää vuorotellen kuivat ainekset, öljy ja kerma. Lisää viimeisenä hellästi sekoittaen rouhittu suklaa ja sulatetut karpalot.




Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna cupcakejen jäähtyä ennen kuorruttamista.



Sekoita mascarponejuustoon kinuskikastiketta ja pursota kuorrute cupcakejen päälle. Nyt saa syödä!


Nyt tehdään vielä koristukset leivonnaisten päälle. Tarvitset hammastikkuja, sakset, kaksipuolista teippiä ja kivaa jouluista paperia.



Leikkaa paperista kaksi samanlaista kuviota, tarkasta, että ne käyvät hyvin yhteen selkäpuolet vastakkain. Aseta kaksipuolinen teippi paperin selkäpuolelle suunnilleen keskelle ja laita keskelle (tai siihen kohtaan mistä haluat tikun tulevan) hammastikku. Laita toinen paperi "kasvot ylöspäin" tähän päälle. Valmis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti