torstai 22. joulukuuta 2016

22. luukku - DIY kaakaotikut



Heippa hei! Aatto onkin jo ihan oven takana! Nytpä onkin hyvä aika tehdä sukulaisille ja kavereille pienet joulumuistamiset. Olemme viime vuosina lyöttäytyneet siskoni kanssa kimppaan väkertämään lahjoja ja viime vuonna teimme Äidin joulutoffeeta ja karpalokeksejä. Muitakin herkkuja: tryffeleitä ja riisisuklaakarkkeja on menneinä vuosina testattu, mutta tänä vuonna tehdään taas jotain muuta: kaakaotikkuja!


En tiedä oletteko huomanneet kaupassa myytäviä kaakaotikkuja tai -lusikoita, jotka liotetaan kuumaan maitoon? No, niitä saa ostettua valmiina, joten jos keittiökaappien sisältö saa pölyttyä rauhassa, kannattaa ehkä suunnata marketin hyllylle. Mutta täällä pysyy sekä vispilä, että puuhaarukka kädessä, joten ei kun testaamaan!


Mitä tarvitaan?
- suklaata (kuvassa näkyviin muotteihin meni kolme levyä Pandaa)
- piparminttukarkkeja
- silikoninen jääpalamuotti
- "jäätelötikkuja" tai puolitettuja grillivartaita




Rouhi piparminttukarkit ja sulata suklaa. Lusikoi suklaa jääpalamuotteihin, ripottele piparmintturouhe päälle ja laita jääkaappiin. Noin tunnin kuluttua laita tikut muotin keskelle ja vahdi, että ne pysyvät pystyssä. Anna herkkujen nyt levätä yön yli jääkaapissa.


Taistele suklaat irti muoteista (joistain lähtee helpommin kuin toisista) ja pistä pakettiin. Yhdestä isosta suklaasta tulee riittävästi yhteen mukiin, mutta pienempiä tähtiä sai kyllä laittaa kaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti