tiistai 16. kesäkuuta 2015

Kesäkukkia etupihalla

Tänä vuonna olin viime kesää viisaampi ja suunnittelin hieman kukkaostoksiani etukäteen. Uusi läppäri on suunnilleen sauhunnut, kun olen googlettanut, mikä kukka sopii varjoon, vai olisiko tämä nyt enemmänkin puolivarjon kukka tai mitkä kestävät paahdetta. 

Etupihamme on pieni, ankea ja varjoisa. Siinä on iso marjakuusi, jonka syksyllä leikkasin puoliksi (vaakatasossa) eikä siitä kaunista varmaan saa enää koskaan. Joten se saa häipyä syksyllä. Marjakuusen ympärillä on pieni läntti ruohoa, jossa kasvaa kaksi voikukkaa ja jokunen heinä. Ihan talon vieressä ei kasva mitään, niin varjoinen on etupiha. Pihalla on vähän tylsää betonilaattaa (sitä tavallista) ja mun fillari. Ja tähän pitäis saada joku kukka elämään? 



Viime kesänä hankin etupihalle riippuverenpisaran ja uudenguineanliisan, joista verenpisara kukki iloisesti lokakuuhun saakka. Tänä vuonna päätin hankkia vastaavan. Halusin myös toisen amppelin, tämän amppelin paikka on hieman valoisampi ja aurinko paistaa siihen iltapäivästä ja siihen valitsin kerrotun lumihiutaleen. Ainakin googlen mukaan lumihiutaleen pitäisi jaksaa kukkia varjossakin ja kukinnan pitäisi kestää myöhään syksyyn. 




Viime kesänä uudenguineanliisa ei oikein onnistunut, enkä sellaista nyt ajatellut ostaa, mutta jostain kumman syystä en voinut jättää sitä kauppaankaan! Tämä vaaleanpunainen on aivan ihana sävy! Ostin etupihalle myös uuden, korkeamman ruukun. Nyt muratti saa roikkua vapaasti ja uudenguineanliisalla on enemmän kasvutilaa. Luulen, että viime vuonna ruukun koko oli Liisalle liian pieni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti