lauantai 24. lokakuuta 2015

Rapurallaa



Järjestimme siskoni kanssa eilen pienet rapujuhlat - vain meille kahdelle. Tarjouksen uhrina olin ostanut rapuja jo elokuussa, mutta juhlien järjestäminen venähti lokakuun lopulle. No, lämmin syksy näyttäisi nyt olevan ohi ja voidaan alkaa keskittyä ja valmistautua talveen.




Ostin pakastettuja, valmiiksi tilliliemessä keitettyjä rapuja koska rapujen valmistuksesta ei ole juurikaan kokemusta, syömisestä kyllä on. Työpäivän jälkeen kaivoin paketin pakastimen uumenista ja "paras tulos saavutetaan sulattamalla jääkaapissa 24-30 tuntia" luki paketin kyljessä. No pipariksi menivät nämä rapuilut sitten, sisko tulee puolen tunnin päästä. Äkkiä ravut lämpimään veteen sulamaan ja yllätykseksemme ne olivat täysin sulaneet ja jopa hieman lämpöiset kahden tunnin kuluttua. Huh.



Rapujen kanssa tarjosin vaaleaa paahtoleipää, voita, majoneesia ja tilliä. Ja tietenkin kuohuvaa! Snapseista emme kumpikaan oikein välitä, joten tämä sai ajaa saman asian. Ravut olivat oikein hyviä, irtosivat kuoresta hyvin ja olivat oikein lihaisia. Saimme molemmat vatsamme täyteen hyviä rapuleipiä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti