torstai 10. joulukuuta 2015

10. luukku - DIY meikkipussukka


Tässäpä tulee lahjaidea nuorelle neidille, tai vaikka vähän varttuneemmallekin. Meikkipussi, niitä tarvitaan aina. Täytteeksi voi sitten ostaa vaikka niitä meikkejä. Tämä lahja on melko nopea tehdä. Pussukan tekoon tarvitaan:
  • Kangasta mieleisellä kuosilla (designin ystävälle ehkä Marimekon tai muuta kuosia), kangasta ei tarvita paljon: pussukasta tulee suunnilleen vetoketjun levyinen ja korkeuden voi päättää itse. Ja tämä määrä tuplana on se, mitä tarvitaan. Ja saumavarat tietenkin mukaan.
  • Vetoketju
  • Ompelukone
  • Nuppineuloja
  • (Äidin apua ja neuvoja)


Aloita taittamalla kangas kahtia. Näin sekä vuori, että ulkopinta ovat samaa kangasta. Jos haluat tehdä vuoren erikseen, käytä toiselle puolelle vuorikangasta. Ompele yhteen.



Seuraavaksi ommellaan vetoketju. Tämä oli homman haastavin vaihe. Vaihda ompelukoneeseen vetoketjujalka. Tee aloitukseen ja lopetukseen vahvistettu ommel (eli ompele koneella edestakaisin kertaalleen alussa ja lopussa). Ompele vetoketju kiinni melko pienellä reunalla - pidä siis ommel lähellä vetoketjua. Tee toiselle puolelle sama. Varo ettet ompele koko pussukkaa yhteen.



Ompele seuraavaksi pussukan sivut. Käännä työ nurin. Ompelin ensin sisemmän reunan suoralla ja viimeistelin saumurilla. Jollei omista saumuria, voi ommella ulkoreunan siksakilla. Nyt työn pitäisi näyttää tältä.


Halusin pussukkaani pienen "pohjan". Pohjan saa tehtyä ompelemalla pussukan alaosan kulmat poikittain tasaiseksi. Oli hankalaa saada pohjan ommel menemään suoraan ja tasaisesti.



Kun olet ommellut kulmat ensin suoralla ompeleella (joka on siis helppo purkaa tarvittaessa), voit viimeistellä sauman saumurilla tai siksakilla.


Valmista tuli! Tämä pussukka tuli omaan käyttööni, mutta kivasta kankaasta tämän voisi tehdä ensi vuonna joululahjaksikin jollekin.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti