keskiviikko 2. joulukuuta 2015

2. luukku - skandijoulu + himmelin ohje


73 Brilliant Scandinavian Christmas decorating ideas:
Wreath, wrapping, sophisticated style//:
Broste Copenhagen A/W15 Styling: Marie Graunbøl Photo: Line Thit Klein #brostecph #interior #homedecor #stilleben #styling #home #decoration #candles #danish #design #christmas:


















































Moderni skandinaavinen joulusisustus ei vaadi ihmeitä. Oikeastaan yksinkertaisempi on parempi, sillä liiat koristeet ja krumeluurit eivät istu moderniin ilmeeseen. Värit pidetään minimissä ja luonto tuodaan vahvasti sisälle kävyin ja oksin. Juhlan kruunaa aito, metsästä kaadettu joulukuusi, joka on koristeltu kynttilöin ja harvoin koristein.

Christmas.: White. Christmas.:  

Perinteiseen makuun löytyy rustiikkisempaa tyyliä, joka erityisesti Jouluna sopii täydellisesti. Erityisesti jouluna kaipaa sisustukseen pehmeyttä ja perinteitä. Pidättekö enemmän perinteisestä vai modernista ilmeestä? 

Christmas Table:
Kuvat lainattu Pinterestistä.

Perinteisiin joulukoristeisiin kuuluu ehdottomasti himmelit. Nykyään nekin voi modernisti tehdä mustista ohuista pilleistä, joita kieltämättä on helppo leikata, ei tarvitse liottaa, eivätkä ne mene rikki. Mutta minä päätin tehdä himmelini oljista, joita siis pitää liottaa puoli tuntia ennen askartelun alkamista (jotteivat halkeilisi), leikata pitää varovasti ja oljen sisällä saattaa olla tukkeumia, jolloin neulaa ja lankaa ei saa sieltä läpi... Mutta perinteistä on ja hienoa! 


Omat oljenpätkät leikkasin viisisenttisiksi. Himmeli aloitetaan pujottamalla kolme oljenpätkää peräkkäin naruun (käytin kalalankaa, mutta jokin muukin kai käy). Sitten ne sidotaan kolmioksi. Lisää kaksi oljenpätkää ja sido narulla kiinni. Jatka näin, kunnes sinulla on yhteensä viisi kolmiota.



Pujota lankaan vielä yksi olki ja sido kokonaisuus kiinni ensimmäisen kolmion solmukohtaan (siinä on se langanpätkä valmiina, jollet jo katkaissut sitä). Nyt tuotoksesi pitäisi suunnilleen näyttää tältä (kuva alla). Loistavaa! Nyt enää sidot langalla nuo lirpakkeet yhteen ja olet saanut aikaiseksi himmelin! Niin tai siis yhden osan. Isoon himmeliin tarvitsee tehdä vielä aika monta palaa. Jos innostus ei ihan niin pitkälle kanna voit aina ripustaa muutaman pikkuhimmelin joulukuuseen.



Siitä sitten vain askartelemaan! Vielä on aikaa ennen joulukiireiden alkamista, jos sellaisia kiireitä meinaa itselleen järjestää. Huomenna taas joulukalenterissa uutta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti