torstai 3. joulukuuta 2015

3. luukku - käpykranssin ohje

Monasti kotia viritetään joulutunnelmaan myös pihan puolella. Rohkeimmat laittavat valosarjat jo lokakuussa. Pihan kaunistuksena ovat myös lyhdyt ja oveen ripustetaan kranssi. Meillä on nyt joulun alla ollut pieni kranssitehdas käynnissä, sillä olen tehnyt sukulaisillekin käpykransseja, jotka totta puhuen ovat melko työläitä. Ennen kuin luet pidemmälle - näitä saa myös kaupasta valmiina, eli jos et ole DIY-ihminen ja olet allerginen kuumaliimalle, kannattaa ehkä suunnata sinne.




Kranssiin tarvitset
  • styroxisen kranssipohjan
  • ruskeaa paperia
  • (maalarin)teippiä
  • kuumaliimapistoolin ja aika paljon liimaa (kannattaa ostaa ainakin yksi lisäpakkaus)
  • eri kokoisia käpyjä
  • ripustamiseen leveähköä nauhaa
  • tuunaamiseen pieniä koristeita, lumisprayta

Aloita koko homma päällystämällä kranssipohja ruskealla paperilla niin, että valkoista pohjaa ei näy ja kiinnitä se teipillä. Laita kuumaliimapistooli lämpiämään ja päällystä pöytäsi suojalla (omalla kuumaliimapistoolilla ainakin on ns. vuotohäiriö). Kun liima on kuumaa, purista sitä kävyn kantaan tai kranssille suoraan. Kiinnitä käpy. Kolme kranssia tehneenä täytyy sanoa, että kannattaa aloittaa suoraan päältä ja siirtyä sitten sisä- ja ulkosivuille. Näin saat tehtyä hyvin ainakin sen osan, mikä näkyy. Itse jouduin myös liimaamaan käpyjä hieman toisiinsa.


Kun kävyt ovat kiinni ja liima kovettunut, voit liimata ja kiinnittää koristeet. Minulla oli punaisia marjoja, pieniä tiukuja ja marketista ostettu setti puisia koristeita. Valmiita kranssejakin voi tuunailla koristeiden avulla. Alin, modernimpi kranssi on siskolleni tupaantuliaislahja.



 

2 kommenttia:

  1. Onnistuuko kranssinteko ilman steriiliä liinaa? ;) hienoja on! :)

    VastaaPoista
  2. Haha, työpaikan etuja on ilmaiset askartelualustat ;)

    VastaaPoista