lauantai 12. joulukuuta 2015

12. luukku - DIY kuusenkoristeet

Askartelinpas tässä eräänä päivänä kuusenkoristeita askartelusavesta. En enää kehdannut ostaa lisää joulukoristeita ja mietin, että olisi hauska kokeilla.



Hommaan tarvitset siis askartelusavea (itse käytin Fimo-merkkistä), kaulimen, muotteja ja pienen pillin tai oljen. Lisäksi pitsinauhaa, jos haluat koristeistasi pitsisiä. Hauskaa olisi kokeilla myös käyttää leimasinkirjaimia, mutta mun koristeista tuli sen verran pieniä, ettei oikein mitään olisi mahtunut kirjoittamaan. Ja tietysti tarvitaan jotakin nauhaa, jolla koristeet saa ripustettua. Mulla oli mustaa satiininauhaa.

Vähän on kuin pipareita leipoisi! Kauli siis askartelusavi melko ohueksi. Paina muotilla kuviot (kannattaa valita muotti, josta saa tuotoksen työnnettyä helposti leivinpaperille). Tee oljella ripustusreiät ja lisää haluamasi kuviot.


Koristeita paistetaan 130 asteessa puoli tuntia. Lämpötilan kanssa saa olla tarkkana, se ei nimittäin saa nousta yli tuon 130 asteen. Omani siis paistoin varmuuden vuoksi 120 asteessa, ne jäivät aavistuksen pehmeiksi, mutta kovettuivat kyllä yön aikana niin, ettei niitä saa väänneltyä. Nauhasta vain ripustuslenkki ja sitten kuusen oksille!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti